bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alaçamlı Kadınlardan 'Özgecan' Eylemi

ALAÇAM

Samsun’un Alaçam ilçesinde 17 Şubat 2015 Salı günü Saat 15.00’de Cumhuriyet Meydanından başlayarak Beşyola kadar "KADINA ŞİDDETE HAYIR" Yürüyüşü düzenlendi.

Samsun’un Alaçam ilçesinde 17 Şubat 2015 Salı günü Saat 15.00’de Cumhuriyet Meydanından başlayarak Beşyola kadar "KADINA ŞİDDETE HAYIR" Yürüyüşü düzenlendi.

 

Alaçam’lı kadınlar tarafından düzenlenen ve "Kadına Şiddete Hayır" yazılı pankartı açarak ellerinde "Kadına şiddet insanlık suçudur", "Öldüren sevgi istemiyoruz" ve "Haklı şiddet yoktur" yazılı dövizler taşıdı. Kadınlar yürüyüş boyunca "Kadına kalkan eller kırılsın", "Kadına şiddete hayır" şeklinde slogan attı. Alaçam Cumhuriyet Meydanından başlayan yürüyüş Bafra Caddesi boyunca Beşyol’a kadar yürüyerek tekrar Cumhuriyet Meydanında son buldu.

 

"Bir kadına başta içerisinde bulunduğu aile fertleri önem göstermeli. Aile önem gösterirse, çevre de önem gösterir. Kadın birçok konuda arka planda durur gibi gözükür ama en önde olan bir varlıktır. Bizim coğrafyamızda ve ülkemizde bir atasözü vardır; 'Yuvayı dişi kuş yapar' diye. Bu sözden de anlaşıldığı üzere kadınımız Anadolu toprağında hep ön planda olmuştur. Yönetici olmuştur" ifadeleri kullanıldı.

 

AKLI OLAN KADINA EL KALDIRMAZ Tatlı bir söz, küçücük bir gülüş ve iltifat ile kadınların kolayca kandırılabileceğini belirterek, "Sadece bir gülücük istiyoruz, samimiyet istiyoruz. Anlaşılmak istiyoruz, hak etmiyor muyuz? Çok mu şey istiyoruz? Bugün duyarlı beylerin ve kadınların günü... Gelecek çocukları yetiştiren kadınların günü. O yüzden aklı olanın elini kaldırmayacağını düşünenlerden. Sorun akılla çözülemeyecekse eğer, çıkın gidin uzaklaşın. Vurduğunuz bir kadını daha sonra sevecekseniz o kadının ruhunda açtığınız yarayı nasıl tamir edebileceğinizi düşünün. Morartı geçebilir, şişlik inebilir ama kalp yarası başka bir şey. Diliyorum ki hiçbir kadın ve erkek açamayacağı yaraları hayata geçirmez" dediler.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.