bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alaçam’ın Tarihi Evleri Hayat Buluyor

ALAÇAM

Alaçam İlçesi Yenicami ve Çeşme Mahallelerinde sokak sağlıklaştırma ve restorasyon projeleri ile kentsel tasarım proje çalışmalarına yönelik 1.etap çalışmaları başladı.

Alaçam İlçesi Yenicami ve Çeşme Mahallelerinde sokak sağlıklaştırma ve restorasyon projeleri ile kentsel tasarım proje çalışmalarına yönelik 1.etap çalışmaları başladı.

 

Kültür ve turizm Baknalığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Restorasyon Daire Başkanı Bahadır SABAH, Şehir Planlayıcısı Derya ASLAN GEDİKLİ, İnşaat Mühendisi Ahmey CANSEVER, Samsun Rölöve ve Anıtlar Müdürü Ali SARIOĞLU, Mimar Eda Eray ARAVİ, Mimar Hande Güneş ANIL, Samsun Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı KUDEB Şube Müdürlüğü Ekipleri; Alaçam İlçesi Yenicami ve Çeşme Mahallelerinde sokak sağlıklaştırma ve restorasyon projeleri ile kentsel tasarım proje çalışmalarına yönelik 1.etap çalışmaları başladı.

 

Alaçam Belediye Meclis Salonunda Belediye Başkanı Hadi Uyar’a yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı.

 

Başkan UYAR yapılacak çalışmalar ile ilgi olarak şunları söyledi;’’ Bir taraftan sokak sağlıklaştırmasıyla birlikte evlerin dış cephe ve restorasyonlarını yaparken tarihi dokuya uygun olarak yapılmasını sağlayacağız. Alaçam’ın tarihini dış dünyaya açmayı hedefliyoruz. Bu projemize destek veren Ak Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Çiğdem Karaaslan’na, Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya YILMAZ Kültür Müdürlüğümüze ve bu işe gönül veren emek veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde bu projemizle alakalı ihale ile birlikte Alaçam Kültür Sokağı Alaçam’ın tarihine, kültürüne yakışan ve turizme hizmet eden bir hale gelecek” şeklinde açıklama yaptı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.