bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alaçam’da Yem Bitkisi Arazi Kontrolleri Başladı

ALAÇAM

Alaçam ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Yem bitkileri (adi fiğ, macar fiğ, yonca vb) arazi tespit çalışmaları başlatıldı.

Alaçam ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Yem bitkileri (adi fiğ, macar fiğ, yonca vb) arazi tespit çalışmaları başlatıldı.

 

Alaçam ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Teknik elemanlar mahalle muhtarları ve azalar eşliğinde arazilere giderek yem bitkileri kontrollerini yapıyor. Alaçam İlçesinde 65 mahallede yaklaşık olarak 43.422 da alanda fiğ ekimi yapıldığı belirtildi. Mahallelerden bugüne kadar 1.875 adet yem bitkisi dosya başvurusu yapıldığı ve 2015 Ocak ayında başlayan müracaatlar Kasım ayına kadar devam edeceği bildirildi. Alaçam ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 14 teknik personeli ile arazi kontrollerine devam ediyor.

 

Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı arazileri üzerinde kaliteli kaba yem üretmek amacıyla yem bitkileri ekilişi yapan üreticilere, yapay çayır-mera için üretim yaptıkları ilk yıl, çok yıllık yem bitkilerinden yonca için 4 yıl ve korunga için 3 yıl süreyle, tek yıllık yem bitkileri ekilişlerinde ise üretim yaptıkları yıl için, ürünü hasat etmeleri kaydıyla dekar başına aşağıda belirtilen miktarda ödeme yapılıyor.

 

 1 Yonca (sulu) 50 TL/dekar/yıl

2 Yonca (kuru) 30 TL/dekar/yıl

3 Korunga 40 TL/dekar/yıl

4 Tek yıllıklar 35 TL/dekar

5 Silajlık tek yıllıklar 50 TL/dekar

6 Silajlık mısır (sulu) 75 TL/dekar

7 Silajlık mısır (kuru) 35 TL/dekar

8 Yapay çayır-mera 100 TL/dekar

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.