bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alaçam’da Tefsir, Hadis ve İlmihal Dersleri

ALAÇAM

Alaçam Din Görevlileri Derneği Başkanı Cemalettin TINGIR’ın verdiği bilgiye göre ilçe müftülüğü binasında haftada üç gün bu dersler devam etmektedir.

Alaçam Din Görevlileri Derneği Başkanı Cemalettin TINGIR’ın verdiği bilgiye göre ilçe müftülüğü binasında haftada üç gün bu dersler devam etmektedir.

 

Bütün İlçe Müftülügü personeli ile pazartesi günleri İlçe Müftüsü Ali TOPRAK tarafından Tefsir verilmektedir. Salı günü ilçe vaizi Hacı Eşref GÖKÇE tarafından Hadis dersi verilmektedir. Çarşamba günleri ilçe vaizi Ferhat MADEN tarafından İlmihal bilgileri verilmektedir. Bu derslere katılan personel derslerin verimli geçtiğini birçok noksanlıkların giderildiğini ve devam etmesi gerektiğini bildirdiler. Alaçam İlçe Müftülüğünce Tefsir, Hadis ve İlmihal derslerinin üç ay devam edeceği bildirildi.

 

Alaçam İlçe Müftüsü Ali TOPRAK uygulama ile ilgili olarak şunları söyledi: “Dinimizin temel kaynağı Kur’an-ı Azimüşşan’dır. Bu kitabın ilk emri “Oku !”dur. Okuma eylemi, anlama ve anlamlandırmayı da içerir. Bu da okuma, düşünme, anlama, inanma ve uygulamadan geçer. İnsan ve kâinat okuması gereken iki temel kitaptır adeta. Kur’an bize, insanın ve evrenin nasıl okunması ve anlaşılması gerektiğini bize çok güzel açıklıyor ve tefsir ediyor. Biz halkımıza din hizmeti sunan insanlar olarak kaliteli ve verimli bilgi ile halkımızın karşısına çıkmamız gerekiyor. Bunun için kitabı, defteri elimizden bırakmamalıyız. Okumanın yaşı yoktur. Ölene kadar okuyacağız. İnşallah daha farklı ders halkaları oluşturacağız. İlçe Müftülüğü binamızda haftada 5 gün yüz yüze sohbet şeklinde dersler veriliyor. Pazartesi günleri Tefsir, Salı günleri Hadis, Çarşamba günleri İslam Tarihi, Perşembe günleri ise İlmihal dersleri yapılıyor” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.