bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alaçam’da Halı ve Tel Kırma Sergisi Açıldı

ALAÇAM

Alaçam Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yürütülen İşkur destekli Halı ve Tel Kırma sergisi Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp ÇAĞLAR tarafından açıldı.

Alaçam Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yürütülen İşkur destekli Halı ve Tel Kırma sergisi Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp ÇAĞLAR tarafından açıldı.

 

Açılışta bir konuşma yapan Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp ÇAĞLAR, “İş gücü eğitim faaliyetleri kapsamında istihdamın korunması, artırılması, geliştirilmesi ve işsizliğin azalmasına yardımcı olmak amacı ile bu kurs düzenlenmiş ve ilçemizdeki girişimci kadınlara destek olmak, ekonomik özgürlüklerini kazandırmak aile geçimine katkı sunmak için yapılmıştır” dedi.

 

Açılışa Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp ÇAĞLAR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfettin DURAN, Şube Müdürü Ömer ŞENER, İlçe Tarım Müdürü Mehmet GÜREŞ, Alaçam Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ayhan DODUR ve Kurs Öğretmenleri ve Kursiyerler katıldı.

 

Açılış sonrası bilgilerini aldığımız Alaçam Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ayhan DODUR şunları söyledi; “İş bulma ve işverene istihdamda yardımcı olmanın yanında devlet kuruluşu olmanın verdiği sosyal sorumluluk çerçevesinde meslek kursları açarak vasıfsız işgücünün mesleki anlamda değer kazanmasına yardımcı olmaktadır. Bunun için meslek edindirme kursları açarak vasıflı işgücü yaratmayı amaçlamaktadır. İşkur tarafından açılan meslek kursları çok geniş yelpazede değerlendirilebilir. Bu kurslara iştirak eden kursiyerlere mesleki anlanda teorik bilgiler verilerek, iş hayatına atılmalarını kolaylaştırmaktadırlar. Bunun yanında yasalar gereği kursiyerlerin sigorta primleri de yatırılarak iş kazalarına vesaire durumlara karşı da önlem alınmaktadır. Kursiyerlere ayrıca cep harçlığı niteliğinde bir meblağ da ödenmektedir. Meslek kursları birçok çerçevede ele alınabilir. Kapsadıkları işgücü nedeniyle bu kurslar birçok kategoriye ayrılmaktadır. Çalışanların mesleki eğitimi: Meslek sahibi olan ancak çalıştığı iş koluna ait daha fazla mesleki bilgiye sahip olmak isteyen kişilere açılan kurslardır. Mesleğin ve bulunulan işkolunun tanınması, hem verimliliği arttırması, hem de iş kazalarının önüne geçilmesi açısından olumlu bir noktadır. İşgücü yetiştirme kursları: Bu kurslar belli bir işkoluna ait işgücü yetiştirme maksadıyla düzenlenmektedir. Bu kursların en büyük avantajı, istihdam garantili olmasıdır. Bu kursların sonunda başarı gösteren kursiyerler, edindikleri mesleğe paralel bir işyerinde istihdam edilmektedirler. Hibe Projeleri: Avrupa Birliği finansmanları veya devletin desteklediği projeler kapsamında istihdamın artırılarak işsizliğin azalmasına yardımcı olmak amacıyla hibe projeler oluşturulabilmektedir. Bu hibe projelerden yararlanmak isteyen girişimciler, bu kurslara katılarak hibeden yararlanma eğitimleri alıp, sunacakları projenin kabul edilebilirliğine göre hibeden yararlanabilirler. Bu hibeler maddi olabileceği gibi (kredi, hibe arazi, ekipman), eğitim, danışmanlık gibi hibeler de olabilmektedir” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.