bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alaçam'da Engelliler Haftası Etkinliği

ALAÇAM

11 Mayıs 2015 Pazartesi günü Saat 14.30’da Alaçam Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde Atatürk Anıtına Alaçam Engelliler Derneği tarafından Çelenk sunulması ile başladı.

11 Mayıs 2015 Pazartesi günü Saat 14.30’da Alaçam Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde Atatürk Anıtına Alaçam Engelliler Derneği tarafından Çelenk sunulması ile başladı.

 

Programa Alaçam Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa SÖYLEMEZ, Belediye Meclis Üyesi, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer ŞENER, Alaçam Karşıyaka İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Muhammet ÇELİK, Resai Aydın İlkokulu Müdürü Yaşar ER, Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Recep YEŞİLYURT, Karayolları Kolin Ortaokulu Müdürü İbrahim BEDİR, Alaçam Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat ÖZYILMAZ ve Yönetim Kurulu üyeleri, Alaçam Engelliler Derneği Başkan ve üyeleri, Yeniden Doğuş Özel gelicim yöneticileri ve öğrencileri katıldı.

 

Açılış konuşmasını Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Recep YEŞİLYURT yaparak engelsiz bir yaşam diledi. Daha sonra saygı duruşu ve istiklal Marşının okunması ile devam etti. Programda bir açıklama yapan Alaçam Engelliler Derneği Başkanı Vahide TOPAL, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle programlarımızı başlatmış bulunuyoruz. Bu haftanın bütün engellilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bütün engellilerimizin, insanoğluna yaraşır bir hayat geçirmelerini diliyorum” dedi.

 

“Engellilik Tüm İnsanlığın Ortak Sorunudur” Bu nedenle Engelliler Haftası sadece ülkemizde değil Birleşmiş Milletlere üye olan tüm ülkelerde aynı tarihlerde kutlanmaktadır. Hem ülkemizde hem ilçemizde engellilerin sosyal hayata katılmalarını sağlamak için çok sevindirici gelişmeler yaşanmaktadır. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Devlet tarafından verilen haklarımızın özellikle yerel yönetimler ve kurumlarca hayata geçirilmesini istiyoruz. Devam eden sıkıntılarımızın yasalardan ziyade uygulamalardan kaynaklandığını düşünüyor ve görüyoruz. Toplumun engelliler konusunda dikkati daha iyi çekebilmek ve daha duyarlı olmalarını sağlamak için ülkemizin her yerinde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Dünya sağlık örgütüne göre, Dünya nüfusunda toplam 500 Milyon engelli yaşamaktadır. Türkiye'de Nüfusun %13'ü yani, Türkiyede 9 Milyon kişi engellidir. Alaçam’ın % 12si engelli olarak görülmektedir. Engelli kardeşlerimizi sadece 1 gün için ve ya belirli günlerde yazılı ve görsel basında, kamuoyunda gündeme getirmemeli, aksine her zaman gündemde tutulmalı ve bu kardeşlerimizle iç içe yaşanmalıdır. Kesinlikle acıma duygusu ile yaklaşılmamalıdır. Bizler engelli olmayan insanlarında birer engelli adayı olacağımız hiç bir zaman unutulmamalıdır. Toplumumuza engellilere yardımcı olma bilinci aşılanmaya çalışılmalıdır. Ayrıca; 10 Mayıs Pazar günün anneler günü olması münasebetiyle başta engelli evladı olan annelerimiz olmak üzere başımızın tacı, gönüllerimizin ilacı olan tüm annelerimizin bu özel günlerini kutluyor, ellerinden öpüyoruz. Tüm engellilerimize ve dostlarımıza engelsiz yarınlar diliyoruz diye konuştu. TOPAL, Sözlerine Büyük Önder MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün deyişi ile ''Bir Toplumun Uygarlığı Engellisine Verdiği Değerle Ölçülür'' diyerek son verdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.