bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alaçam İlçesi’nde Neler Yapılabilir Çalıştayı

ALAÇAM

Alaçam Kaymakamlığı ve Alaçam Belediyesi ve İstanbul Alaçamlılar Derneği Tarafından Ortaklaşa Düzenlenen Alaçam İlçemiz İçin ‘’HEP BERABER NE YAPILABİLİR’’ Çalıştayı Halk Eğitim Konferans Salonunda Yapıldı.

Alaçam Kaymakamlığı ve Alaçam Belediyesi ve İstanbul Alaçamlılar Derneği Tarafından Ortaklaşa Düzenlenen Alaçam İlçemiz İçin ‘’HEP BERABER NE YAPILABİLİR’’ Çalıştayı Halk Eğitim Konferans Salonunda Yapıldı.

 

Çalıştay'a İlçe Kaymakamı Oğuz Alp ÇAĞLAR, Alaçam Belediye Başkanı Hadi UYAR, Alaçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai TURAL, Alaçam Devlet Hastanesi Başhekimi Radi ŞEN, Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Bülent ŞENER, AK Parti İlçe Başkanı Av.Ali ŞENGÜL, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Fuat CANBAZ, Alaçam İlçe Müftüsü Ali TOPRAK, Alaçam Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperatifi Başkanı Mehmet AYDOĞDU, Alaçam Esnaf Odası Başkanı Vedat ÖZYILMAZ, Alaçam Ziraat Odası Başkanı Hüseyin BEDİR, Tuzla Belediyesi Meclis Üyesi ve SAMKON Genel Başkan Yardımcısı İbrahim DENİZ, Ziraat Yüksek Mühendisi İncilay TOKER, İstanbul Alaçamlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Veli BAŞ, Kamu Kurum Kuruluş yetkillieri, Belediye Meclis Üyeleri, Alaçam Belediyesi Birim Amirleri, Muhtarlar, İstanbul ve 19 Mayıs’ta bulunan Alaçamlılar Dernekleri Üyeleri, SADEF, SAMKON Yetkillieri ve Alaçamlı İşadamları katıldı.

 

Programda ilk konuşmayı Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar yaptı. Alaçam'ın hızla nüfus kaybettiğini özellikle Tekel işletmesinin kapanmasından sonra Alaçam’da istihdam alanında büyük bir sıkıntı yaşandığını dile getiren Kaymakam Çağlar, İlçenin doğal güzellik, deniz ve tarihi alanlar bakımından oldukça elverişli olduğunu bir an önce Alaçam'a turizm yatırımlarının yapılması gereğini dile getirdi.

 

Programda konuşan Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar; yapılan proje ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. 1990 yıllarda Yakakent'in İlçemizden ayrılıp ayrı ilçe olması ile Alaçam'ın nüfusunun 47.000’lerde olduğunu, günümüzde de nüfusun 26.000’lere düştüğünü, Bafra, 19 Mayıs, Atakum, İstanbul, Tekirdağ ve Bursa gibi büyük yerleşim birimlerine sürekli göçler verildiğini, bu durumun da ilçe nüfusunun giderek azalmasına neden olduğunu dile getirdi.

 

Alaçam'a turizm öncelikli yatırımlar yapıldığını dile getiren Belediye Başkanı Uyar, Tarihi evlerin restore edilerek bunlardan faydalanılacağını, Sivri Tepe’ye seyir terasını kurulacağını, Kızlan’da doğa sporları için bir konaklama alanı tadilatının yapıldığını, sahil düzenlemesinin yapılacağını belirtti. Özellikle Alaçamlı olup Başka şehirlerde yaşayan iş adamlarımızın İlçemize yatırımlar yapmasını gereğini ifade etti.

 

Ziraat Yüksek Mühendisi Sayın İncilay TOKER yaptığı konuşmada TKDK, IPARD, KKYDP, Kalkınma Ajansı, KOSGEB ve AB Hibe Projeleri çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

Programda İstanbul, Bursa ve diğer ilçelerde bulunan Alaçamlı dernek başkanları ve Mahalle dernek başkanları ile Alaçamlı iş adamları konuşmalar yaparak Alaçam için neler yapabileceklerini dile getirdiler. Program bu çalıştayların daha sonraki tarihlerde tekrar yapılması kararlaştırılarak sona erdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.