bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra
2013-12-03 14:30:25

Abdulhamit / Said Nursi - R.T.Erdoğan / F.Gülen

Hüseyin Kurt

huseyinkurt1968@hotmail.com 03 Aralık 2013, 14:30

Abdülhamit, zayıflamış İmparatorluğun kaderini değiştirmeye çalışıyordu, Erdoğan’da bugün, bir ara memurunun maaşını deprem yardımlarından kotarılan paralarla ödeyen bir ülke haline düşmüş, yağmalanmış ülkemizin kaderini değiştirmeye çalışıyor.

 

Abdülhamit, devlete çöreklenmiş dışa bağımlı, siyasete karışan bürokrasiyi tasfiye etmeye çalışıyordu, Erdoğan’da zorbalıkla ülkeye çöreklenmiş CHP zihniyetinin taşıyıcıları bürokrasiyi tasfiye edip Anadolu çocuklarına yetki vermeye çalışıyor.

 

Abdülhamit , Ordu’yu millete rağmen ve tek başına hareket etmesini engellemeye çalışıyordu, Erdoğan ülkenin kaderini elinde tutan kendini ülkenin sahibi zanneden orduyu ülkenin dış güvenliğini sağlayan bir güç haline getirmeye çalışıyor.

 

Abdülhamit, Batı’ya tamamen teslim olmuş milli değerleri hafife almış basınla mücadele ediyordu, Erdoğan’da Rum ve Ermeni azınlıkların mallarını yağmalayarak, gasbederek zenginleşmiş İslam düşmanı elitlerin basın kuruluşlarıyla, iletişim araçlarıyla kıyasıya mücadele ediyor.

 

Abdülhamit böyle büyük ve acımasız güçlerle mücadele ederken içerden de mesela Said Nursi ve Mehmet Akif gibi şahsiyetlerden de darbeler aldı ve bu darbeler tahttan inmesini hızlandırdı.

 

Said Nursi’nin hayali Van’da fenni ve dini ilimlerin okutulacağı bir medrese kurmaktı. Abdülhamit’e bu hayalini kabul ettiremeyince İttihatçılarla beraber oldu, gazetelere Abdülhamit aleyhinde yazılar yazdı, mitinglerde ateşli konuşmalar yaptı. Hareket ordusunu destekledi, halka orduya sahip çıkılması çağrısı yaptı. Sonrası malum: Abdülhamit tahttan indirildi.

 

Bugünlerde Said Nursi’nin sevenlerinin önderi Fethullah Gülen Hoca Başbakan’a çok ağır sözler söylüyor, hakaret ediyor.Gazetelere,dergilere yazdığı yazılar oldukça düşmanca.Hatta bu hareketin yayın organlarında Ak Partiye oy vermeyin çağrıları yapılıyor.

 

Sanki Abdülhamit döneminin tekerrürü gibi.

 

Abdülhamit’in sonu hazin olmuştu, acaba Recep Tayyip Erdoğan’ın sonu da mı böyle olacak?

Recep Tayyip Erdoğan ecdadı Abdülhamit gibi en büyük darbeyi içerden mi yiyecek. Bunu 2014 mahalli seçimlerinde göreceğiz. 

Yorumlar (1)

Mustafa BARIŞ 10 Yıl Önce

iyi kötü yazmayi öğrenmişsiniz.ancak okuduğunuz gözlemlediğiniz bilgiler sonucunda hakikaten saçmalamişsiniz. rte için bir şey diyemem ancak f.güleni anlamaya çalişin,yaptiklarina bir bakin..

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.