bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Çanakkale; Kahraman Mehmetçik’in Hikâyesidir

19 MAYIS

19 Mayıs Kaymakamlığı, 19 Mayıs Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü tarafından, Tarihçi Yazar Ahmet Anapalı’nın katılımıyla 19 Mayıs Belediye Düğün Salonu’nda Çanakkale Programı düzenlendi.

19 Mayıs Kaymakamlığı, 19 Mayıs Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü tarafından, Tarihçi Yazar Ahmet Anapalı’nın katılımıyla 19 Mayıs Belediye Düğün Salonu’nda Çanakkale Programı düzenlendi.

 

Programa 19 Mayıs Kaymakamı Abdullah Şen, 19 Mayıs İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Abdullah Tekelier,19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, İlçe Emniyet Müdürü Öztürk Tekin, AK Parti 19 Mayıs İlçe Başkanı Av. İrfan Kalaycı,19 Mayıs İlçe Müftüsü Emin Patan,19 Mayıs Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Mustafa Serkan Eroğlu,19 Mayıs Milli Eğitim Şube Müdürleri Osman Demirpençe Caner Can Koç, Belediye Meclis Üyeleri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Çanakkale Savaşı, dünya savaş tarihinin, güçlerin eşitsizliği anlamında örnek gösterilebilecek özelliklere sahip bir savaştır, diyen Gazeteci Tarihçi Yazar Ahmet Anapalı; “Çikolata, jambon, bisküvi, taze et yiyen, sıcak kakao veya çay içen askere karşılık, eğer şekersiz üzüm hoşafını bulabilirse öğün yapabilecek Kahraman Mehmetçik’in Hikâyesidir Çanakkale” dedi.

 

Anapalı; “Kapitalist, sömürgeci, kan emici vampir Avrupa, dünyanın sömürülememiş tek ülkesi olan Osmanlı’ya 3 Kasım 1914’te Çanakkale Boğazı’ndan saldırdı. Bu saldırıda Avrupa kadar bizim içerideki “beyinsiz” tayfasının da etkisi çok büyüktür. 1915’te genç olanlara bu vatan için “ölmek” vazifesi düşerken, günümüzde 2015’te genç olanlara ise “Çanakkale şuuru ile şuurlanmak ve hayatını o şekilde biçimlendirmek” vazifesi düşüyor. 18 Mart 1915‘te boğazdan defolup giden “Dev Düşman Armadalarının” ardından, “Gittiler, geçemediler, geçemeyecekler. Cevat Paşaları tanımak ve hakkıyla anlamak lazım, evet takriben 15 ay süren ama sadece bir gün hatırlanan Çanakkale’den gerçekten gittiler, geçemediler ve asla geçemeyecekler.

 

Çünkü bu necip millet, başı her sıkıştığında Kerevizdere Savunması’nda düşman birlikleri iç bölgelere doğru hızla ilerlerken göğsündeki Kur’an-ı Kerim’i gökyüzüne kaldırıp; “Yetiş Ya Muhammed (SAV) kitabın gidiyor” diye haykıran Binbaşı Lütfi Bey’in haykırdığı gibi haykırır ve o Allah’ın Habibi, Resulü yardıma gelir. Hep geldi, hep geliyor ve inşallah hep gelecek. İnandık ve iman ettik Elhamdülillah” şeklinde konuştu.

 

Program 19 Mayıs İlçe Müftüsü Emin Patan tarafından aziz şehitlerimiz için okunan hatip duasının yapılması, Merkez Kur’an Kursu Öğrencilerinin Semazen gösterisi ile Davetlilere çıkışta Çanakkele Kumanyası ile son buldu.

 

HARUN YAZICI

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.