bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

19 Mayıslı Üreticilere Tarsim Bilgilendirmesi

19 MAYIS

Samsun İl Tarım Orman Müdürlüğü ve TARSİM Bölge Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan Tarım Sigortaları 2023 yılı Uygulamaları konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Samsun İl Tarım Orman Müdürlüğü ve TARSİM Bölge Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan Tarım Sigortaları 2023 yılı Uygulamaları konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İl Tarım Orman Müdürlüğü ve TARSİM Bölge Müdürlüğü işbirliği içerisinde hazırlanan Tarım Sigortaları 2023 yılı Uygulamaları konulu sunum programı 19 Mayıs İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Programa TARSİM Bölge Müdür Yardımcısı Tuğba Cingöz, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Galip Baykal, 19 Mayıs Ziraat Odası Başkanı Bayram Konuş, 19 Mayıs Muhtarlar Dernek Başkanı Salih Karakartal, çiftçiler ve personel katıldı.

Çiftçilerimiz için bir fırsat uygulaması

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Tarım ve Orman Müdürü Galip Baykal “Biz TARSİM uygulamasını devletimizin önemli bir uygulaması olarak görüyoruz. Bu anlamda inşallah sizler için de yararlı olur diye düşünüyoruz. Bizlere de bu konuyu yayma anlamında destek verirseniz memnun oluruz. Geçtiğimiz senelerde buğdayda, fındıkta yada hayvan yetiştiriciliğinde telef olma durumları oldu. Bu konuları kapsayan bu uygulama çiftçilerimiz için bir fırsattır” ifadelerini kullandı. Baykal’ın konuşmasının ardından TARSİM Bölge Müdür Yardımcısı Tuğba Cingöz katılımlara sinevizyondan sunum yaparak bilgilendirme yaptı.

TARSİM Ne İşe Yarar?

TARSİM nedir sorusunun tam karşılığı çiftçilerin tarımsal faaliyet sürecinde olası risk ve hasarlara karşı ürün, hayvan ve emeklerini güvenceye almayı sağlayan bir sigorta türüdür. Tarım ve hayvancılığın sürdürülebilmesi ve geliştirilebilmesi için desteklenen tarım sigortalarında bu amaçla yapılan sigorta kapmasına göre poliçelerin ödemesi belirli oranlarda devlet tarafından karşılanır. Bu miktarlar her yıl Cumhurbaşkanlığı tarafından belirlenir. TARSİM tarım sigortası çiftçi ve hayvancılık üreticilerin gelirlerinde afetler sebebiyle oluşabilecek zararların karşılanması ile üretimlerinde devamlılığı sağlar. Düzenli gelire sahip olan ve ürünlerinde zarara karşı güvencesi olan tarım üreticileri böylece iş koşullarında iyileştirme, geliştirme ve modernleşme için daha kolay yatırım yapabilir hale gelir. Doğaya ve doğal afetlere müdahale etmek mümkün olmadığı için tarımsal üretimdeki risklere karşı önlem alma imkanı bulunmadığından devlet destekli tarım sigortası TARSİM, bu tip zararların yükünü hafifletici bir çözümdür.

TARSİM Neleri Kapsar?

TARSİM ile tarım ürünleri, hayvanlar, seralar, arı kovanları, tarımsal yapılar, tarım aletleri ve makineleri sigorta ile güvence altına alınır. Dolu, fırtına, don, fırtına, hortum, sel, heyelan, taban altı baskını ve deprem, kar ağırlığı (ağaç ve fidanlarda) gibi doğal afetlerin yanı sıra yangın gibi doğal yoldan veya kaza ile oluşan durumlar, zararlılar ve hayvanlarda meydana gelebilen salgın hastalık ve zehirlenmeler sonucu oluşan zararlar TARSİM kapsamındadır. Bunun yanı sıra kuru tarım ürünlerinde (arpa, buğday, çavdar ve bakliyat) ilçe bazlı kuraklık verim sigortası yapılır. İsteğe bağlı ürüne ve üretim yapılan alanın koşullarına göre ek teminatlar talep edilebilir. Yaban domuzu, taşıt çarpması, don ve yağmur riskine bağlı ürün veriminde azalma, hayvanlarda hırsızlık ve terör riskleri gibi üreticinin isteğine göre kapsam genişlemesi yapılabilir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.