bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

19 Mayıs İlçesinde Sabah Namazı Buluşmaları

19 MAYIS

19 Mayıs İlçe Müftülüğü tarafından sabah namazına katılımı artırmak, namaz öncesi ve sonrasında cemaatin Kur’an ziyafeti, meal ve hadis dersleri ile bilgilendirerek hasbıhal etmek amacıyla başlatılan “Sabah Namazı Buluşmaları” devam ediyor.

19 Mayıs İlçe Müftülüğü tarafından sabah namazına katılımı artırmak, namaz öncesi ve sonrasında cemaatin Kur’an ziyafeti, meal ve hadis dersleri ile bilgilendirerek hasbıhal etmek amacıyla başlatılan “Sabah Namazı Buluşmaları” devam ediyor. 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Çepinler Camii’nde kılınan sabah namazının ardından cemaat ile bir araya gelerek kahvaltı yaptı.

 

Her cuma sabah namazında farklı camiilerde bay-bayan cemaatin iştirak ettiği “Sabah Namazı Buluşmaları” nda namaz öncesi 19 Mayıs İlçe Müftüsü Emin Patan ve hafızlar tarafından Kur’an tilaveti ve toplu tesbihattan sonra, “Bir Ayet, Bir hadis” açıklaması yapılıyor. Camii çıkışı ise cemaate çorba ikram ediliyor. Gençlerin cami cemaatiyle buluştuğu ve camilerin bayram yerine dönüştüğü “Sabah Namazında Buluşuyoruz” etkinliğine bu hafta Çepinler Camii’nde devam edildi. Hem gençlerin hem de cami cemaatinin son derece memnun olduğu programların bu haftaki sabah namazı buluşmasına 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu katıldı. Başkan Topaloğlu Çepinler Camii’nde vatandaşlarla beraber sabah namazını kıldı. Kılınan sabah namazının ardından Başkan Osman Topaloğlu, cemaat ile bir araya gelerek kahvaltı yaptı.

 

Seher vaktinin fazileti ile ilgili 19 Mayıs İlçe Müftüsü Emin Patan yaptığı konuşmada; “Seher vaktinin feyiz ve bereketini kaçırmamak için gündelik İslami hayatta şafağı uyanık olarak karşılamanın ayrı bir yeri vardır. ‘Kişinin üzerine şafak sökmemesi, önemli bir ilkedir. Buna göre pek çok duyarlı mümin, şafak sökmeden kalkar. Seher vaktinin bereketini kaçırmak istemez” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.