bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

19 Mayıs İlçesinde Gaziler Günü Kutlandı

19 MAYIS

19 Mayıs İlçesinde “ 19 Eylül Gaziler Günü’’ nedeniyle 15 Temmuz Millet Meydanında tören düzenlendi.

19 Mayıs İlçesinde “ 19 Eylül Gaziler Günü’’ nedeniyle 15 Temmuz Millet Meydanında tören düzenlendi.

 

Törene 19 Mayıs Kaymakamı Abdullah Şen,19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Garnizon Komutanı Abdullah Tekelier, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve gaziler katıldı.

 

15 Temmuz Millet Meydanında gerçekleştirilen tören Atatürk Anıtına çelenk konularak başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okundu.

 

 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu “ Bugün bizler ülkemiz üzerinde özgürce yaşayabiliyorsak, bunu kahraman gazilerimize ve aziz şehitlerimize borçluyuz. Türk milleti hürriyetini ve bağımsızlığı söz konusu olunca daha sıkı kenetlenmesini bilmiştir. Türk milleti azmi iradesi ve kudretiyle bu hainlere her zaman diz çöktürmüş ve hüsrana uğratmıştır. 15 Temmuz darbe girişiminde ve diğer terör örgütlerinin kanlı eylemlerinde şehit olan asker, polis, koruyucu ve tüm sivil vatandaşlarımıza rahmet diliyor ve onları saygıyla anıyoruz” dedi.

 

Her zaman şehit aileleri ve gazilerimizle beraber olmaya özen gösterdiklerini belirten Başkan Topaloğlu; Gazilerimiz ile gazi ve şehit yakınlarına sahip çıkmak, itibarlarının korunması ve hak ettikleri koşullarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için her türlü çabaya destek olmak öncelikli görevlerimiz arasındadır. Bu vesile ile başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazası için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diler. Siz kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunarım “ dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.