bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

19 Mayıs Belediyesi 2. Karakucak Güreşleri Düzenlendi

19 MAYIS

Samsun’un 19 Mayıs İlçesi Nafiz Kurt Spor Tesislerinde bu yıl 2. Düzenlenen Karakucak Güreşlerinde Baş Pehlivan Fatih Atlı oldu.

Samsun’un 19 Mayıs İlçesi Nafiz Kurt Spor Tesislerinde bu yıl 2. Düzenlenen Karakucak Güreşlerinde Baş Pehlivan Fatih Atlı oldu.

 

Samsun'un 19 Mayıs İlçesinde,19 Mayıs Belediyesinin Organize ettiği Karakucak Güreşlerine Türkiye'nin çeşitli İl ve İlçelerinde gelen 36 Baş Pehlivan olmak üzere, alt kategoride 400’e yakın güreşçi rakipleriyle kıyasıya güreşerek boy gösterdi.

 

19 Mayıs Karakucak Güreşlerin de Baş Pehlivanlık güreşini ise Kırkpınar Baş Pehlivanlarından Ali Rıza Kaya 'yı uzatmalara giden müsabaka da rakibine 1 puanla üstünlük kuran, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu adına güreşen ve Edirne Kırkpınar Güreşlerin de 2014 yılında Baş Pehlivan olan Fatih Atlı kazandı.

 

19 Mayıs Belediyesi tarafından Nafız Kurt Spor Tesisleri’nde organize edilen güreşlere AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, 19 Mayıs Kaymakamı Abdullah Şen, Garnizon Komutanı Üsteğmen Abdullah Tekelier, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Sivil Havacılık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr. Ferşat Kolbakır, Belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Saat 10.00’da 19 Mayıs Nafız Kurt Spor Tesislerinde başlayan güreşlerin açılış konuşmasını 19 Mayıs Belediye başkanı Osman Topaloğlu yaptı. Topaloğlu konuşmasında, ‘‘Bu yıl 2.sini gerçekleştirdiğimiz karakucak güreşlerine katılan, katkı sağlayan herkese teşekkür ederim. Güreş, Hz. Hamza’dan kalan, aslında Hz. Hamza’nın bizlere öğrettiği bir spor dalıdır. İnşallah bundan sonraki süreçte daha güzel organizasyonlarda buluşacağız şimdiden bu temennimi iletiyorum. 15 Temmuz gecesi yaşanan o hain saldırıdan bu yana Milletimiz, millet olduğunu, kim olduğunu ancak idrak etti. Ülkemizin dört bir yanından gelen güreşçilerimiz ve onların aileleri bugün buradalar, bundan sonra inşallah 15 Temmuz akşamları ve tuttuğumuz 27 günlük nöbeti de idrak ederek birbirimizi kırmadan, birbirimizi çok daha sevmemiz gerektiğini de bilerek çok daha güzel günlere inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, siyasi partilerimizin vereceği katkılarla birlikte inşallah bir olacağız, diri olacağız hep birlikte olacağız.’’ dedi.

 

Milletvekili Fuat Köktaş ise yaptığı konuşmada, "Bu tür organizasyonların huzur, güven ortamında yapılabilmesi için, ülkemizin huzur barış ve birliktelik içerisinde olması şart. Kavganın, silah seslerinin olduğu yerlerde, bomba seslerinin olduğu yerlerde, hele hele darbelerin konuşulduğu yerlerde bu tip organizasyonlardan, bu tip paylaşımlardan bu tip ortak değerlendirmelerden bahsetmek mümkün olamaz. Bu millet tarihinde çok önemli destanlar yazmıştır ama 15 Temmuz’da demokrasi destanını yazarak Türkiye'nin altın sayfalarında altın harfleriyle yerini almıştır” dedi.

 

Güreşler esnasından yapılan ağalık yarışmasını 30 bin TL ile 19 Mayıs’lı işadamı Yusuf Nuri Demir kazandı.

 

Dereceye giren güreşçilere ödüllerinin verilmesiyle program sona erdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.