bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

19 Mayıs’ta Mekke’nin Fethi’nin 1386.Yılı Kutlandı

19 MAYIS

19 Mayıs İlçesi Anadolu Gençlik Derneği tarafından Mekke’nin Fethi’nin 1386.yılı programı 19 Mayıs Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonunda kutlandı.

19 Mayıs İlçesi Anadolu Gençlik Derneği tarafından Mekke’nin Fethi’nin 1386.yılı programı 19 Mayıs Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonunda kutlandı.

 

Şehitler anısına sela ve kur’an okunmasıyla başlayan programın resmi açılışında İstiklal Marşı okundu.

 

Şu an dünya da 600 salonda Mekke’nin Fethi programı gerçekleştiriliyor diyen 19 Mayıs Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İlçe Başkanı Mahmut Sami Şenocak konuşmasında; ‘’ AGD’nin hiçbir genci para için, şöhret için, şan için okumuyor. Bizim gençlerimiz Devleti için, Milleti için okuyor ve çalışıyor. 28 Şubatların, 15 Temmuzların unutulmayacağı bu günlerde bizler önce ahlak ve maneviyat diyoruz.’’ dedi.

 

Aşık Kutlu Eğitim Merkezi Eğitim Görevlisi Hikmet Karaca’nın konuşmacı olarak katıldığı programda, Kristal çocuk grubu tarafından hadisler okunurken, 19 Mayıs İmam Hatip Lisesi ilahi grubu tarafından da ilahiler söylendi.

 

AGD 19 Mayıs İlçe Teşkilatına gerçekleştirilen program nedeniyle teşekkür eden 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu konuşmasında; ‘’ Siyer -i Nebi konulu Türkiye geneli Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa yaptıkları yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimize teşekkür ediyorum.’’ dedi.

 

‘Liderler Önemlidir’

Bu organizasyonların düzenlenmesinde meşale olan Necmettin Erbakan Hocamızı rahmetle anarken, 15 Temmuz gecesi bir cümlesi ile halkı meydanlara döken Erbakan Hocamızın talebesi Recep Tayyip Erdoğan’ı, Cumhurbaşkanımızı burada anmamak, ona buradan bir selam göndermemek büyük eksiklik olurdu. Onun için liderler önemlidir. Bugün yedi cihana, yurt içinde ve dışındaki bütün haçlı zihniyetlerine ‘’Dünya 5’ten Büyüktür’’ diyebilecek ikinci bir adam şu anda ülkemizde yok. Sahip çıkmamız lazım.’’ dedi.

 

Siyer -i Nebi konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesinin ardından program ilçe Müftüsü Emin Patan tarafından gerçekleştirilen dua ile son buldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.