banner1047

banner1046

banner1014

Bakan Kılıç; “Önce Haysiyetli Ol, Şerefli Ol”

Bakan Çağatay Kılıç daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan için söylediklerinden dolayı Mahmut Tanal’a “Bizim için evlatlarımız mahremdir. Dil uzatanın dilini de kırarız” dedi.

SAMSUN 30.08.2015, 07:58 30.08.2015, 08:09 H. Eren
Bakan Kılıç; “Önce Haysiyetli Ol, Şerefli Ol”
banner1067

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,  AK Parti Samsun 62. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşma yaptı. Samsun AK Parti milletvekilleri, Büyükşehir Beledi Başkanı ve AK Parti Samsun İl Teşkilatının katıldığı toplantıda kürsüye çıkan Bakan Çağatay Kılıç, konuşmasında 1 Kasım’a hazırız mesajı verdi.

 

Şu anda üstlendikleri görevin sadece Anayasal zorunluluk değil, aynı zamanda Türkiye’nin, Samsun’un ve AK Parti’nin temsili olarak da yürüttüklerini söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, “Biz Samsun için görev yapacağız. Bu onur sizlerin, teşkilatın ve Samsun’undur. Bundan dolayı sizleri tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum” dedi.

 

Bakan Çağatay Kılıç, yarın 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi törenlerine katılacağını bildirirken, “Milletimizin, mediyetimizin, devletimizin bugündeki en üst temsil Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Sayın Cumhurbaşkanımızın vereceği 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonuna katılacağız. 30 Ağustos Zafer Bayramını, bayram olarak kutlamamıza vesile olan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve ordumuzun komutasında görev almış başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm komutanlarımızdan Allah razı olsun ve bizleri de onlara layık eylesin” şeklinde konuştu.

 

Bakan Çağatay Kılıç,  7 Haziran seçimlerinden sonraki süreci hep beraber yaşadıklarını ve Başbakan Davutoğlu’nun 8 Haziran’da yaptığı toplantıyı hatırlatarak, milletten aldıkları sorumluluk yetkisinin ne olduğunu gayet iyi bildiklerini ve bu yönde çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

 

“İlk günden beri her şeye ‘hayır’ dediniz”

AK Parti olarak milletin verdiği ‘Türkiye’nin geleceği ile ilgili söz sahibi olan parti sizsiniz ama yanınıza bir ortak alın’ mesajının yerine gelmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, 7 Haziran gecesi erken seçim mesajı veren ve her şeye olumsuz cevap veren MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi eleştirdi. Bahçeli’nin şimdi de demokrasi temsilcisi kesildiğini söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız kanunlara uymayan kişi oldu. Nereden çıkarıyorsunuz bunu? Sizler bir koalisyon kurmaya muktedir oldunuz da biz ‘hayır’ mı dedik? Cumhurbaşkanımız size koalisyon yetkisi vermediğini mi söyledi? İlk günden beri çıktınız her şeye ‘hayır’ dediniz” şeklinde konuştu.

 

Diğer partilerin de blok yapmaya çalıştıkları halde beceremediklerini hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç şöyle konuştu: “Biz sizin aranızdaki anlaşmazlıkları bekleyerek zaman mı kaybedeceğiz? 45 günlük süre vardır. Sayın Genel Başkanımız samimi bir şekilde, ikinci en yüksek oyu alan CHP ile görüşme süreci götürdü. Bu süreç içindeki samimi çalışmalarından dolayı hem AK Parti hem de CHP heyetine teşekkür ediyoruz ama anlaşılamadı. Bir ortak zeminde buluşulamayacağı anlaşılınca Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye’yi geçici bir seçim hükümeti ile seçime götürme kararı aldı. Bu Anayasal ve meşru bir karardır. Bunun neresini tartışıyorsunuz anlamıyorum. Ama kendinizden emin değilseniz tartışırsınız, biz kendimizden eminiz.”

 

“Biz bu yola kişisel ikballerimiz için değil görev için çıktık”

Bakan Çağatay Kılıç, muhalefetin kararsızları arasında ülkenin kaybedecek zamanı olmadığını vurguladı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı’nın aldığı seçim kararı aldığını yineleyen Bakan Çağatay Kılıç, Samsun teşkilatı olarak da tüm Türkiye’deki AK Parti teşkilatlarının da bu yolda yürümeye, seçim atmosferi içerisinde üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Bakan Çağatay Kılıç konuşmasına şöyle devam etti:

“Biz Türkiye’ye hizmet için bu yola çıktık, biz Samsun’a hizmet için bu yola çıktık. AK Parti bayrağı altında görev yapmak için, hizmet etmek için bu yola çıktık. Kişisel ikballerimiz ve makamlarımızın peşinde koşmak için çıkmadık. Eğer burada bir şekilde kişisel ikballerinin peşinde koşmak için bir amacı olan var ise kusura bakmayın… Bizim buradaki amacımız, çalışmamız ve alın terimiz Kurucu Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın ortaya koymuş olduğu yol gereğidir.”

 

“Bizim neferlere ihtiyacımız var”

7 Haziran seçim çalışmalarının ardından çalışmalarda herkesin kendini kontrol etmesi gerektiğini söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, “Bu bayrak altında sadece belli olaylarda bulunanlara değil her zaman olanlara ihtiyacımız var. Bizim nefere ihtiyacımız var. Recep Tayyip Erdoğan yola çıktığı zaman yanında duran ve onunla yol yürüyenlere ihtiyacımız var. Kapatma davası açıldığında hiçbir şekilde titremeyenlere ihtiyacımız var. ‘Ordu göreve’ diye pankartlar açıldığı zaman ‘hadi canım sende işine..’ diyenlere ihtiyacımız var. Avrupa’da ‘Türkiye şöyle yaparsa böyle olur’ denildiğinde ‘Türkiye’yi Türkiye olarak ya alırsınız ya almazsınız’ diyerek masan kalktığında arkasında yürüyenlerin olduğu yapıya ihtiyacımız var” dedi.

 

AK Parti olarak kurucu ilkelerle yürüdükleri sürece kendilerine bir şey olmayacağını söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, “Yüreğinde Türkiye sevdası, imanı ve inancının dışında hiçbir şeyi olmayan bu kadrolar, inanıyorum ki 1 Kasım’dan itibaren Türkiye’yi yeniden 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine tek başına iktidar olarak taşıyacaktır” cümlelerini kaydetti.

 

“Rozeti yakamızda taşıyoruz ve aidiyetimizi ortaya koyuyoruz, biz AK Partiyiz”

Yapılması gereken önemli ve tek bir şey olduğunu söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, bunun da el ele ve kol kola yürümek olduğunu belirtti. Bakan Çağatay Kılıç, “Bir olmadığımızda beraber olmadığımızda bakın ne oldu? Onun için birlikte ve beraber yürüyeceğiz” dedi. “Rozeti yakamızda taşıyoruz ve aidiyetimizi ortaya koyuyoruz, biz AK Partiyiz” diyerek teşkilat üyelerine seslenen Bakan Çağatay Kılıç, “AK Parti olarak milletimize hizmet için buradayız. ‘Yeter söz milletindir’ dedik. O zaman bu yolda beraber yürümeye devam edeceğiz. Ben inanıyorum ki bu çalışmalar içerisinde çok daha farklı başarılar elde edeceğiz. Dava arkadaşlarım biz birbirimize destek olacağız, kenetleneceğiz, bir olacağız, beraber olacağız. O zaman tekrar ve yeniden büyük Türkiye’nin yolunda beraber yürüyeceğiz ve onu beraber kurma noktasında başarıya gideceğiz” dedi.

 

AK Parti’nin 2 Cumhurbaşkanı, 3 Başbakan, sayısız bakanlar ve milletvekilleri çıkarmış ve ülkenin hizmetine sunmuş bir parti olduğunu belirten Bakan Çağatay Kılıç, icra makamlarını yarın başka kardeşlerinin alacağını ve o zaman da ‘Biz yokuz’ dememeleri gerektiğini söyleyerek hep bir arada olma mesajı verdi.

 

“Makamla imtihan en zor imtihandır, Allah o imtihanı en iyi şekilde vermeyi nasip etsin” diyen Bakan Çağatay Kılıç, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüğünü söyledi ve Başbakan’ın meşale şehrinin en iyi şekilde başarıya gideceğine olan inancını belirterek selam söylediğini iletti.

 

“Önce haysiyetli ol, şerefli ol”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yapılan “Anayasal sınırları içinde olmalı” eleştirilerine de değinen Bakan Çağatay Kılıç daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan için söylediklerinden dolayı Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Mahmut Tanal’ı eleştirdi.

 

Bakan Çağatay Kılıç şöyle konuştu: “Anayasal olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından seçilmiş olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa kendisine yetki olarak ne verdiyse onu kullanır. Ama sizin işinize gelmiyorsa ona diyeceğim bir şey yok. Siz hükümet kurdunuz da biz hayır mı dedik? Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Mahmut Tanal, Cumhurbaşkanımızın kızıyla ilgili yapmış olduğu alçakça hareketin cevabını biz hala bekliyoruz. Danışman hatasıymış… Siz kimi kandırıyorsunuz? Biz Mahmut Tanal’ın nerelerde boy gösterdiğini de biliyoruz. Ne kadar protesto varsa orada. Kadrolu protestocu. Sanki millet ona git de orada protesto yap diyor. Kusura bakmasın. Şimdi bir yerlerden cevap verir o bana. Cevabını da kendine sakla. Önce haysiyetli ol, haysiyetli. Şerefli ol, onurlu ol ve lafının nereye gittiğini fark et. Biz bu millete hizmet için yola çıktık, şerefimizle ve namusumuzla görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız 14 yıldır bu ülkeye hizmet veriyor, senin ne haddine onun ailesine dil uzatmak. Sen önce git kendini düzelt. Ümit ediyorum ki Cumhuriyet Halk Partisi onu milletvekili yapmaz. Korkarım yolda giderken insanlar ‘bu arkadaş mıydı onları söyleyen’ diye kendisine el uzatabilirler. Dikkatli olsun.”

banner1028

Mahmut Tanal’a eleştirilerini sürdüren Bakan Çağatay Kılıç, “Onurlu ol!” mesajını tekrarlayarak “Bizim için evlatlarımız mahremdir. Dil uzatanın dilini de kırarız” dedi. Danışman hatasının da geçerli açıklama olmadığını söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, açıklama yapmaları gerektiğini belirtti.

 

“Neyi nasıl yapacağınıza karar verin”

Seçim Hükümetinde görev aldığı için partisi tarafından sık sık eleştirilere maruz kalan Tuğrul Türkeş için de Milliyetçi Hareket Partisi seçmenlerine seslenen Bakan Çağatay Kılıç, “MHP seçmeni kardeşlerim, 7 Haziran’dan itibaren bir bakın. Neye ‘evet’ dendi? Hangi işe ‘biz varız’ dendi? ‘Bedenimizi koyuyoruz’ Ne oldu? Amaç belliydi. Sen değil miydin ‘Cumhurbaşkanı Anayasal sınırlarında kalsın’ diyen. Cumhurbaşkanımız da Anayasanın kendisine verdiği yetki ile Başbakanımızı görevlendirdi ve Başbakanımız da partilerin davetini yaptık. Ne oldu? Neredesiniz? Sayın Tuğrul Türkeş kendine yapılan daveti kabul edince bozuluyorlar. Yok öyle.. Neyi nasıl yapacağınıza karar verin” şeklinde konuştu.

 

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin twitter üzerinden Başbakan Ahmet Davutoğlu’na verdiği cevapları hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Ben de gördüm, milletimiz de gördü. Ben bir şey demiyorum” dedi.

 

AK Parti Kadın Kolları ve Gençlik Kolları’na bu seçimin farklı değil, bu seçimin başka bir seçim olduğunu söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, “Ben inanıyorum ki siz bunun ne anlama geldiğini çok iyi biliyorsunuz. Başbakanımızın dün dile getirdiği gibi zaruri olmayan uykunun dışında uyku bize haram. Güçlü bir iktidar, iradesi kuvvetli bir iktidar ve istikrarı olan bir Türkiye. Bizim ihtiyacımız olan bu” diye konuştu.

 

“Bize ders vermeyin”

Bakan Çağatay Kılıç, Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere’in yaptığı ‘Türkiye’de göçmen kampları kurulmalı’ açıklamasına şu şekilde cevap verdi: “Siz lütfen Almanya’daki göçmenlerimizin hayatlarını demokratik olarak en iyi şekilde yaşamaları konusunda, camilerin kundaklanmaması konusunda önlemleri alın. Neonazilerin ve ırkçıların, içinizde olan göçmen  kökenli vatandaşların zarar görmemesi için önlemleri alın, gerisini bize bırakın. Biz bir buçuk milyon Suriyeli kardeşimizi en iyi şekilde barındırmak için önlemlerimizi almış ve bunu yapan bir ülkeyiz. Bize lütfen bu tip akılları vermeyin. Kendiniz kendi görevlerinizi yapın. Başka bir konuda gelip destek olmak istiyorsanız kapımız açık ama ders vermeyin. O dersler sizde kalsın. Yıllarca gurbet olarak yaşadım. Bilirim ne olduğunu. Bunu nasıl yapacağınız konusunda gelin biz size destek olalım, anlatalım.”

 

“Türkiye Cumhuriyeti terör örgütüyle işbirliği yapmaz, siz de PKK ile yapmayın”

DEAŞ’in bir terör örgütü olduğuna da değinen Bakan Çağatay Kılıç bazı yabancı medyaların Türkiye’nin DEAŞ’a karşı olan duruşunu eleştirdiğini belirterek “Türkiye Cumhuriyeti’nin kabinesinin bir üyesi olarak söylüyorum, DEAŞ bir terör örgütüdür. Duymuyorsanız eğer orada yapacağımız bir şey yok. Cumhurbaşkanımız da Başbakanımız da defalarca dile getirmiştir. Bizim terör örgütüyle aramızda bir ilişki olamaz. Bunu artık lütfen anlayın, görün. Vatandaşımızı kaçıran, öldüren örgütle bizim ne işimiz olur. Artık iftira atmayın ve algı operasyonu yapmayın. Türkiye hiçbir terör örgütüyle işbirliği yapmaz, dolayısıyla sizden de isteğimiz PKK terör örgütü ile işbirliği yapmayın”şeklinde konuştu.

 

Bakan Çağatay Kılıç konuşmasının sonunda tüm şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere acil şifalar diledi .

Kaynak: Haber Merkezi
banner1045
Yorumlar (0)
banner1052
banner1068
17
az bulutlu
banner1060
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13