Görsel Tasarım: Capitol Medya - Yazılım: CM Bilişim
| DOLAR | ![]() |
|
| EURO | ![]() |
|
| IMKB | ![]() |
| Ankara | 12 / 26 °C |
| İstanbul | 15 / 26 °C |
| İzmir | 13 / 29 °C |
| Samsun | 14 / 19 °C |
SAMSUN (İHA) - MHP Samsun İl Başkanlığı 9. Olağan Kongresi'nde mevcut başkan Abdullah Karapıçak, tekrar başkan seçildi.
Fuariçi Neco Yazlık Salonu'nda yapılan seçimin divan başkanlığını MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Prof. Dr. Osman Çakır yaptı. Kongrede konuşan Çakır, Kürt açılımı konusunda AK Parti'yi eleştirdi. Cumhuriyet çocuğu olarak her gün televizyonlarda Kürt açılımını gördüğünü dile getiren Osman Çakır, barıştan yana olmak adına terör örgütünün eli kanlı lideri ile siyasi manevralara girildiğini gördüklerini söyledi.
Açılımın karşısında bir tek MHP'nin kaldığını dile getiren Çakır, "Bu tavrın karşısında birlik duran, bu ülkeyi böldürmeyen, bu ülkenin bir tek taşını, bu ülkenin bir kum tanesini bile kimseye verdirmeyeceğini söyleyen bir tek MHP kaldı. Bunların hepsi saptırma. Bunların hepsi milleti aldatma. Bizim üzerinde hassasiyetle durduğumuz bir şey var. Bu ülke bölünmesin, bu bayrak inmesin, bu ezanlar dinmesin, bu vatan tek bir bütün kalsın. Yıllarca bunun mücadelesini yaptık. Bölücülerle biz aynı masaya kesinlikle oturmayız. Hiç kimse bunu bizden beklemesin. Onlar ne yapmak istiyorlarsa yapsın. Biz farklı durmaya, bu işe karşı durmaya devam edeceğiz. Bu konuda asla taviz verilmesine de müsaade etmeyeceğiz" dedi.
2009 yılında yerel seçimleri geride bıraktıklarını belirten Abdullah Karapıçak, özellikle 3 ilçesi birleşen İlkadım'da önemli çalışmalar sonucu seçimi kazandıklarını söyledi. Bu süreçte partinin mutlaka yükseklere çıkması gerektiğini kaydeden Karapıçak, "2011 yılında ki seçimlerde MHP'nin tek başına iktidarı tesis edilmesi gerekiyor. Eğer bu olmazsa 2011'de Türkiye ıskalama tehlikeleri ile karşı karşıya kalacaktır" diye konuştu.
Kongrede 506 delegeden 465'i oy kullandı. Seçimde 251 oy alan mevcut başkan Abdullah Karapıçak kazanırken, diğer adaylar Şaban Kılıç 190, Erdal Türker 13, Yekta Yılmaz ise 9 oy aldı.














