| DOLAR | ![]() |
|
| EURO | ![]() |
|
| IMKB | ![]() |
| Ankara | -8 / 3 °C |
| İstanbul | 7 / 13 °C |
| İzmir | 3 / 17 °C |
| Samsun | 14 / 19 °C |
Türkiye İş Kurumu ve KOSGEB desteği ile girişimcilik eğitimi olarak bundan 3 ay önce kendi işletmelerini kurma çalışmaları yönünde hibe verilmişti.
70 Girişimci içinden kabul gören 20 proje hayata geçmişti. Yine aynı program içerisinde Türkiye İş Kurumu ve KOSGEB Desteği ile 250 Girişimciye sevindirici haber TSO Başkanı Rızvan Aksoy'dan geldi.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rızvan AKSOY,”Şimdide Türkiye İş kurumu ile KOSGEB desteği ile aynı şekilde 250 Girişimciye Samsun genelinde eğitim desteği verilecek. 60 saatlik girişimcilik eğitimi akabinde Kurula yapmak istediği iş ile ilgili proje sunan ve projesi geçen Girişimciye destek unsuru olarak işletme kurulu desteği ile ödemesiz 5.000TL, Kuruluş Dönemi Makine Teçhizat ve ofis donanımı desteği ile gene ödemesiz 10.000TL verilecektir.
Ayrıca Rızvan AKSOY,”Girişimcilerden istenilenen projelerin İşletme giderleri Desteği geri ödemesiz 12.000TL veriyor. Sabit Yatırım Desteği geri ödemeli şekilde de 70.000TL verilecek.”.
Açıklamalarının sonunda da Rızvan AKSOY,”Türkiye İş Kurumu ve KOSGEB destekli proje kapsamında Bafra'mızda,19 Mayıs İlçesinde ve Alaçam'da, Yakakent'teki girişimcileri İş Kurumuna 30.11.2010 tarihine kadar başvuru yapmaları gerektiğini, bunun işyeri açacaklar ancak imkânı olmayanlar için bir fırsat olduğunu belirtti. Samsun genelinde Bafra TSO olarak bu sayıyı da artırmak istiyoruz” dedi.













