PİYASALAR
DOLAR
1,7975
EURO
2,3675
IMKB
62.336
HAVA DURUMU
Ankara 10 / 26 °C
İstanbul 15 / 20 °C
İzmir 12 / 22 °C
Samsun 14 / 19 °C
FOTO GALERİ
NAMAZ VAKİTLERİ
BURÇLAR
Burcunuzu seçin, günlük falınızı okuyun
Sağlık Danışmanı
Şikayetim Var
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AMBULANS KAZASI DİYALİZ VURGUNUNU ORTAYA ÇIKARDI
Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde geçen ay meydana gelen ambulans kazası, diyaliz vurgununu ortaya çıkardı.
23 Ağustos 2011 / 12:03

(İHA) - Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde geçen ay meydana gelen ambulans kazası, diyaliz vurgununu ortaya çıkardı.


Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde diyaliz hastalarını taşıyan ambulansın kaza yapması sonucu olayı araştıran polis, diyaliz vurgunu ortayı çıkardı. Diyaliz merkezinin, hastaları nakil aracı yerine toplu şekilde ambulansla götürüp ayrı ayrı taşıma raporu düzenlediği iddia edildi.


2 kişinin ölümüne 7 kişinin de yaralanmasına neden olan ambulans kazasını araştıran polis, diyaliz vurgunuyla karşılaşması sonrası dosyayı Kastamonu Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğüne (KOM) teslim etti. Soruşturmayı derinleştiren KOM, Sosyal Güvenlik Kurumu'nu zarara uğratıldığı ve haksız kazanç elde edildiği nedeniyle diyaliz merkezine operasyon düzenledi. Olayı araştıran KOM, ayrıca diyaliz hastalarına "ambulansla taşınabilir" raporlarını da incelemeye alarak doktor ve idarecilerin
ifadeleriyle evrak ve bilgisayarlarının incelenmek üzere emniyete götürdüğü ileri sürüldü.
Kastamonu'da yerel yayın yapan Açıksöz Gazetesi'nin gündeme taşıdığı habere göre şöyle denildi:


"7 Temmuz Perşembe günü Kastamonu'nun Devrekani-Seydiler yol ayrımında meydana gelen ambulans kazasında iki diyaliz hastası hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybeden bir hasta yakını diyaliz merkezi hakkında suç duyurusunda bulundu. Şikayet üzerine Kastamonu ve Devrekani Cumhuriyet Savcıları ortak soruşturma başlattı. Kastamonu Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 42 gün sürdürdüğü teknik takip sonucunda önemli bulgulara ulaştı. Elde edilen deliller ışığında polis,diyaliz merkezine 19 Ağustos'ta baskın düzenledi. Diyaliz merkezindeki bilgisayar ve evraklar incelemeye alınırken, idareci ve doktorlar da sorgulandı. Söz konusu diyaliz merkezine çok sayıda diyaliz hastasının hasta nakil aracı yerine ambulansla toplu taşındığı, buna karşın ayrı ayrı rapor düzenlendiği iddia edildi. Düzenlenen bu yasa dışı evraklarla Sosyal Güvenlik Kurumu'nun zarara uğratıldığı kaydedildi."

YAZARLAR
SÖYLEŞİ
Anket
VİDEO
MAİL LİST
ÖZEL HABER
YEMEK TARİFLERİ