PİYASALAR
DOLAR
1,7975
EURO
2,3675
IMKB
62.336
HAVA DURUMU
Ankara 10 / 26 °C
İstanbul 15 / 20 °C
İzmir 12 / 22 °C
Samsun 14 / 19 °C
FOTO GALERİ
NAMAZ VAKİTLERİ
BURÇLAR
Burcunuzu seçin, günlük falınızı okuyun
Sağlık Danışmanı
Şikayetim Var
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
19 MAYIS’TA JEOLOJİK VE JEOTEKNİK ÇALIŞMALAR BAŞLADI
19 Mayıs Belediyesi, imar planı çerçevesinde jeolojik ve jeoteknik çalışmalara başladı.
09 Şubat 2012 / 16:21

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, “İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın öncelikli olarak güvenli ortamlarda yaşamalarına yönelik planlanmış en büyük hizmetlerden bir tanesine başladık.”dedi.

 

Türkiye; başta depremler olmak üzere heyelanlar, su baskınları, çığ ve kaya düşmeleri gibi doğal afetlerin geçekleştiği bir ülke. Doğal afetlerin verdiği maddi ve manevi zararı en aza indirebilecek önlemlerin başında imar planlarının doğal afet tehlikeleri ve zemin koşulları göz önüne alınarak yapılması geliyor.

 

19 Mayıs Belediyesi, ilçenin planlı gelişimi konusunda, halk sağlığı ve güvenini esas kılan jeolojik ve jeoteknik çalışmaların olacağı projeyi uygulamaya koydu.

 

İller Bankası'nca desteklenen proje kapsamında 19 Mayıs Belediyesi, 2 bin 600 hektar alanda jeoteknik çalışma yapacak. Belediye, 34 adet sondaj çalışmasının gerçekleşeceği bölgede, yapılacak çalışmanın kuyu yerleri belirlendi. Bölgede 525 metre sondaj metrajı yapılacak ve 370 adet toprak ile kaya numunesi alınacak. Çalışma bölgesi Kuzeyde; İstiklal Mahallesi Belediye arıtma, Güneyde; Esenyer Mahallesi, Doğuda; Yeşilova Barış Caddesi Batıda ise Bahçelievler Mahallesi sınırlarını kapsayacak.

 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, “İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın öncelikli olarak güvenli ortamlarda yaşamalarına yönelik olarak planlanmış en büyük hizmetlerden bir tanesine başladık.”dedi.

 

Başkan Topaloğlu, 19 Mayıs'ta başlattıkları imar planına esas jeolojik ve jeoteknik etüd çalışmalarını gelecekte gerçekleşebilecek depremlere hazırlık niteliği taşıdığını belirterek, “Çalışmalar depremlerde yaşanabilecek can ve mal kayıplarına karşı şimdiden önlem almamızı sağlayacağı gibi, bizden sonraki nesillere bırakabileceğimiz güzel bir ilçe inşa etmek için temel oluşturacaktır. İlçemiz vatandaşlarımızın güvenli ortamlarda yaşamaları bizim için en önemli önceliğimizdir. “diye konuştu.

 

Çalışmaların bir nevi koruyucu hekimliğe benzediğini ifade eden Başkan Topaloğlu, “Jeoteknik zemin çalışmaları ile zeminden kaynaklanacak riskler ve diğer riskli bölgelerin analizini baştan yapacağız. Yapacağımız çalışmalarla bu bölgeleri afet olmadan koruma altına almış oluyoruz. Yani çok tedbir gerektiren, ekonomik olmayan yapıları çürük zeminlerle yaptırmamış oluyoruz. Bu çalışmalar bölgemizin yarınları için atılmış en önemli adımlardan bir tanesidir. Bu hizmet bölgemizin daha sağlıklı gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. İller bankası ekibine ve yetkililerine teşekkür ederim” dedi.

 

YAZARLAR
SÖYLEŞİ
Anket
VİDEO
MAİL LİST
ÖZEL HABER
YEMEK TARİFLERİ