banner1047

banner1046

banner1014

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Samsun’da

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisince Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ‘’Çırpınırdı Karadeniz Bakıp Türkün Bayrağına" temalı bölge mitingine katıldı.

GÜNDEM 19.06.2018, 17:37 19.06.2018, 23:53 H. Eren
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Samsun’da
banner1067

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türk düşmanlarıyla el ele verip aynı hizaya giriyorlar. Türkiye'ye diş bileyen çevrelerle aynı havzada buluşup beraberce cephe alıyorlar. CHP, İP, HDP, PKK, FETÖ toplanmışlar hep aynı kirli söylemi tekrarlıyorlar. Bunların birbirinden farkı yoktur, bunlarda hayır yoktur, gelecek yoktur asla umut yoktur. Biz 'Cumhur İttifakı' diyoruz, yıkım koalisyonu cumhuriyetin altını dinamitlemekle uğraşıyor." dedi.

Partisince Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen "Çırpınırdı Karadeniz Bakıp Türk'ün Bayrağına" temalı mitingde konuşan Bahçeli, 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri'ne beş gün kala Türkiye'nin kurtuluş yıllarının ebedi ruhunu taşıyan Samsun'da olduklarını, 99 yıl önce yakılan istiklal meşalesi ile geleceklerini aydınlattıklarını söyledi.

Kahramanlıklarla yazılan Türk tarihinin kılavuzlarıyla ülkenin önündeki sis perdesini araladıklarını, Samsun'un da Cumhuriyetin onuru, cumhurun da oluruyla dün olduğu gibi ihanete ve işbirlikçilere korku saldığını vurgulayan Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın, millet aklının Türkiye'nin ve Samsun'un teminatı olduğunu belirtti.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucuları ve şehitlerini rahmetle anan Bahçeli, 24 Haziran'daki seçimlerin Türkiye'ye ve Türk milletine yeni güzellikler ve yepyeni bir ruh getirmesini temenni etti.

Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bağımsızlık bir milletin namusudur, bayrak ise bir milletin bağımsızlık sembolüdür. Türk milleti tarihinin hiçbir döneminde bağımsızlığına leke sürmedi, bayrağını yere düşürmedi. Dünden bugüne zaman oldu aç kaldık, bazen açıkta gezdik ancak asla muhannete muhtaç olmadık, nefsimize teslim olup nesillerimizi teslim etmedik. Üç kuruşluk menfaatlere tarihi haklarımızı değiştirmedik. 'Gemisini kurtaran kaptandır' demedik. Eyyamcı, neme lazımcı, çıkarcı olmadık. Bu topraklarda tutunmanın bir bedeli vardı, bunu kanımızla ödedik. Bir devlete, bir millete, bir bayrağa sahip olmanın şartları vardı, nitekim gereğini alnımızın akıyla, bileğimizin hakkıyla yerine getirdik. Dedik ki 'Yastığımız taştan, yorganımız topraktan da olsa vazgeçmeyiz bu vatandan."

- "İlhamımız 19 Mayıs 1919 Samsun ruhudur, iffetimiz milli istiklaldir"

Türk milletinin tarih boyunca hiçbir zaman fedakarlıktan kaçmadığını, düşmandan korkmadığını vurgulayan Bahçeli, Atatürk'ün Samsun'a çıktığı 19 Mayıs 1919'un bunun en açık delili olduğunun altını çizdi.

Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının 19 Mayıs 1919'da sadece Samsun'a ayak basmadıklarını, aynı zamanda esaretin kafasına bastıklarını ve zilletin bağrına hançer olup saplandıklarına işaret eden Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararının kurtaracağına inandılar. Harap ve bitap düşmüş Türk milleti Samsun'dan itibaren kademe kademe derlendi, aşama aşama toparlandı. Nihai olarak tarihi bir mucizeye imza attı. İlhamımız 19 Mayıs 1919 Samsun ruhudur, iffetimiz milli istiklaldir. İtibar ve irademiz milli birlik ve kardeşliğimizin bayraklaşmasıdır. Şimdi bunlara gölge düşürmek istiyorlar. Kalkıyorlar, 19 Mayıs'ta hesaplaşmak, 29 Ekim'den intikam almak için sıraya girip ittifak kuruyorlar, nifak kusuyorlar. Türk düşmanlarıyla el ele verip aynı hizaya giriyorlar. Türkiye'ye diş bileyen çevrelerle aynı havzada buluşup beraberce cephe alıyorlar. CHP, İP, HDP, PKK, FETÖ toplanmışlar, hep aynı kirli söylemi tekrarlıyorlar. Bunların birbirinden farkı yoktur, bunlarda hayır yoktur, gelecek yoktur, asla umut yoktur. Biz 'Cumhur İttifakı' diyoruz, yıkım koalisyonu cumhuriyetin altını dinamitlemekle uğraşıyor."

- "Zillet ittifakından Türkiye cumhurbaşkanı çıkmaz"

Cumhur İttifakı'na karşı zillet ittifakı kuranların Türkiye Büyük Millet Meclisinde çoğunluğu kazanacaklarını ileri sürdüklerini, eski sisteme geri döneceklerini iddia ettiklerini anlatan Bahçeli, "Samsun'dan sesleniyorum. Zemheride yoğurt isteyen cebinde inek taşır. Bu nedenle çatıları zillet olanlar hayal aleminde yaşıyorlar. Kökü ve kimliği bulanık olanlar, balta ile taşa vuruyorlar. Fikri ve zikri karışık olanlar, davetsiz gelenin döşeksiz oturacağını bilmiyorlar." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması durumunda PKK'nın kimi destekleyeceğini açıkladığını dile getiren Bahçeli, şunları kaydetti:

banner1028

"İçimizden devşirilmiş bazı isimler, PKK'nın dümenine nasıl tutunduklarını gösterdi. FETÖ, HDP, İP ve CHP lehine zaten faal şekilde çalıştığını çoktan beyan etti. Çam ağacından ağıl, el çocuğundan oğul, bunlardan da asla adam olmaz. Zillet ittifakından Türkiye Cumhurbaşkanı çıkmaz. Allah'ın izniyle 24 Haziran'da Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. cumhurbaşkanı ilk turda seçilecek, o isim de Sayın Recep Tayyip Erdoğan olacaktır. Bunun yanında Türkiye Büyük Millet Meclisinde Milliyetçi Hareket Partisi güçlü bir şekilde yerini alacak. 19 Mayıs Samsun duruşu kesinlikle zedelenmeyecektir. Çabalar boşunadır, hevesler beyhudedir. Samsun istikbaline sahip çıkacaktır. Türk milleti istiklal haklarını çiğnetmeyecek, muhteşem iradesini sandıkta gösterecektir."

Mitinge katılanlara, "24 Haziran geldiğinde Türkiye'nin diriliş ve yükseliş ruhuna destek verecek misiniz? Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne bir kez daha onay verecek misiniz? Cumhurbaşkanı seçiminde Sayın Erdoğan'a 'evet' diyecek misiniz? Türkiye Büyük Millet Meclisinde çok güçlü bir MHP için tercih ve takdirinizi gururla gösterecek misiniz?" diye soran Bahçeli, "24 Haziran'da kazanan Samsun olacaktır, 24 Haziran'da kazanan umut, bereket, birlik, bolluk olacaktır. 24 Haziran'da kazanan milli mücadele ruhu, zafer ise kızıl elma ülküsünde buluşan Türkiye'nin olacaktır." ifadesini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "CHP'ye kulak verilirse hep aynı yalan, hep aynı dolan, hep aynı masal. Mustafa Kemal'in kemiklerini sızlatan CHP, kriz ve kaosa oynuyor." dedi.

Bahçeli, partisinin Cumhuriyet Meydanı'ndaki "Çırpınırdı Karadeniz Bakıp Türk'ün Bayrağına" temalı bölge mitinginde vatandaşlara hitap etti.

24 Haziran'da yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'na destek isteyen Bahçeli, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin Türkiye'nin bekası için son derece önemli olduğunu söyledi.

Bahçeli, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, şöyle devam etti:

"15 Temmuz'da vatan parçalanıyordu, tıpkı 1919'da olduğu gibi. 15 Temmuz'da bayrak soluyor, devlet çöküyordu. Tıpkı 1919’da yaşandığı gibi. Neredeyse Türkiye iç kargaşa ve çatışma ortamına sürükleniyordu. Bağımsızlığımız elimizden kayıp gidecekti. 19 Mayıs 1919'dan öç alınacaktı. FETÖ, müstevlilerin yarım kalan emellerini tamamlamak için ateşe, silaha, bombaya sarılmıştı. Ederi bir dolar olan hainler Türkiye Büyük Millet Meclisini bombaladı. Cumhurbaşkanlığı yerleşkesine, MİT ve emniyet binalarına kurşun yağdırdılar. 251 vatan evladını şehit ettiler, 2 bin 194 vatan evladını yaraladılar. Hiç böyle bir durumla karşılaşmamıştık. Türk Silahlı Kuvvetlerine sızan küçük ve dar kadrolu bir ihanet çetesi, acımasızca Türkiye'ye saldırdı. Oluk oluk kan döktüler. Askeri kamuflaj içine saklanan alçaklar, tarihi varlığımıza az daha kast ediyorlardı. Bekamıza infaza kalkıştılar. Böylesi bir durum karşısında Türk milleti tepkisiz kalamazdı. Türk milliyetçileri sessiz ve hareketsiz duramazdı. İşgal teşebbüsüne  karşı en sert duruşu gösterdik, darbeci teröristlerin önünü kestik. Aziz milletimiz bir kez daha, 'Ya istiklal ya ölüm' dedi. FETÖ'cüleri doğduğuna pişman etti. Zulüm püskürtüldü, işgal denemesi, ihanet seli tersine çevrildi. Türk milleti mukaddesatına sahip çıktı. Samsun, al bayrağını indirtmedi." 

- "Yeni sistem kutlu bir diriliş, sağlam bir duruş, devamlı bir yükseliştir"

Darbe girişiminden sonra devletin ve milletin güvenliğini en üst düzeyde temin etmek mecburiyetinin doğduğuna işaret eden Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü hainler durmayacaktı. Türkiye'ye kefen biçen şerefsizler vazgeçmeyecekti. İşte bu gelişmeler karşısında Türk milletinin nefsi müdafaa gayretinden, egemenlik haklarını muhafaza gayesinden yeni bir hükümet sistemi tecelli etti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin temeli 7 Ağustos 2016'da İstanbul Yenikapı'da milyonların katılım ve kararı ile atıldı. 16 Nisan 2017'de bizzat Türk milleti yeni hükümet sistemine 'evet' dedi. Türkiye, milli güvenlik mülahazalarıyla, huzur ve istikrar arayışıyla geleceğini Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde gördü. Yeni sistem kutlu bir diriliş, sağlam bir duruş, devamlı bir yükseliştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle birlikte Türkiye Cumhuriyeti hem güçlenmiş hem de taçlanmıştır. Yeni sisteme karşı çıkanlar bit pazarında bezirganlık yapanlardır. Zeytin Dalı Harekatı'nı çekemeyenlerdir. Yani sisteme karşı gelenler beka mücadelemizi hazmedemeyen çürüklerdir."

- "Bunlara baksak asıl darbe OHAL'in ilan edildiği 20 Temmuz 2016'dır"

Devlet Bahçeli, konuşmasında CHP ve Millet İttifakı'na yönelik sert eleştirilerde bulunarak, şunları kaydetti:

"CHP'ye kulak verilirse hep aynı yalan, hep aynı dolan, hep aynı masal. Mustafa Kemal'in kemiklerini sızlatan CHP, kriz ve kaosa oynuyor. Bu çarpık ve düşük anlayış, Amasya Genelgesi'ni yıkmak, Erzurum ve Sivas kongrelerini yok saymak istiyor. FETÖ'ye bir kez olsun terör örgütü diyebildiler mi? PKK'ya, PYD'ye, YPG'ye bir kez olsun sert bir tepki gösterebildiler mi? 15 Temmuz'u bir defa da olsa hain bir darbe kalkışması olarak ifade edebildiler mi? Bunlara baksak asıl darbe OHAL'in ilan edildiği 20 Temmuz 2016'dır. Bunlara kulak versek 15 Temmuz senaryo, tiyatro, düzmece ve planlıdır. Bu kadar milli ve manevi değerlerimize yabancılaşmışlardır. Bu denli Türk düşmanlarının kullanım ve  denetimine girmişlerdir. Emperyalizm ne diyorsa CHP, İP, HDP tekrar etmektedir. Pensilvanya neyi konuşsa bu karanlık zihniyetler aynen tatbikinin peşine düşmektedir. 24 Haziran'da olur da zillet ittifakı öne çıkar, bu ittifaktan birisi hasbelkader ikinci tura kalırsa FETÖ'nün 15 Temmuz'da yarım bırakmak zorunda kaldığı işgal girişimi yeniden tutunacak bir zemin bulacaktır. Tehlike bu kadar yakındır, konu vatan, bayrak ve beka konusudur. Mesele 'az yedim, çok yedim, aç kaldım, tok uyudum' meselesi değildir. Mesele Türkiye'dir. Bu itibarla 24 Haziran'ın telafisi yoktur. Sandığın teyidi olmayacaktır. Ya beka ve birliğimize helal mücadelemizle sonuna kadar sahip çıkacağız ya da zilletin açtığı çukura zelil niyetlerin kazdığı kuyuya hep birlikte düşüp boğulacağız."

Anadolu topraklarının kahramansız kalmayacağını ifade eden Bahçeli, konuşmasında şair Hüseyin Nihal Atsız'ın dizelerine yer verdi.

Bahçeli, şöyle konuştu:

"Bu itibarla mahvımızı isteyenlere müsaade edemeyiz. Yıkımımızı gözleyenlere izin veremeyiz, 'buyur' diyemeyiz. Biz Türkiye'yiz, biz Türk milletiyiz. Biz 19 Mayıs 1919’da Samsun'a çıkan Mustafa Kemal'iz. Biz Türk'ün bayrağına bakıp bakıp çırpınan Karadeniz, düşmana Anadolu'yu zindana çeviren imanız, teslim olmayan ulvi inancız. Bu topraklar kahramansız kalmaz. Çünkü en ücra köşelerden, en mahzun yüreklerden sessizce yükselen dualar vardır. Bu duaların gücüyle bin yıldır bu coğrafyadayız, önümüzdeki bin yıllarda da mutlaka olacağız. Biliyorum ki Samsun kahramandır, Türk milleti kahramanlık destanıdır. Kahramanlar yoksa dalkavuklar vardır, kahramanlık yoksa gelecek karanlıktır. Tarih bir milletin kanını, hakkını, varlığını hiçbir zaman inkar etmemiştir. Türk milleti inkar edilecek, hafife alınacak, varlığı imha edilecek bir kalabalık veya yığın değildir, olmayacaktır. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türk milletinin dünden bugüne taşıdığı, emek emek kazandığı her hakkı mahfuz tutan, bunları ileriye götürme amacıyla bezenmiş milli bir reform, tarihi bir iradedir. Cumhur İttifakı milli aklın ürünüdür. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, bu aklın sonucudur. Cumhur İttifakı adaletin, ahlakın, sabrın, huzurun, sükunetin, istikrarın, birliğin güvencesi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ise bu güvencenin hareket ve yönetim merkezidir. Terörizmle çok boyutlu süren mücadelenin başarısı için yeni hükümet sistemi kurum ve kurallarıyla 24 Haziran'dan sonra uygulamaya geçmelidir. Menbiç’teki duruşumuz, Afrin’deki cesaretimiz, El Bab’daki tavrımız, Kandil’deki azametimiz için Türkiye yol kazasına uğramamalı, 24 Haziran'dan sonra daha güçlü bir şekilde yoluna devam etmelidir."

- "Türkiye 24 Haziran'dan sonra rahat bir nefes alacaktır"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin, 24 Haziran için en büyük milli proje olduğuna vurgu yapan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Bu sistemle birlikte devlette tıkanıklık olmayacak, sistemik bunalımlar yaşanmayacak, Meclis daha kuvvetlenecek, yargı ise daha bağımsız ve tarafsız hale gelecektir. Samsun huzurla buluşacaktır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, 29 Ekim 1923’ün tamamlayıcı hamlesi olarak tarihle örtüşecektir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi geleceğin tasarım ve dizaynıdır. Kaldı ki mütecaviz emellere engeldir. Yasama, yürütme, yargı arasındaki yetki, çıkar, alan ve sınır gerilimlerinin son bulması Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tam olarak yerleşmesiyle sağlanacaktır. Cumhur İttifakı'nın fedakarlığı, aziz milletimizin iradesiyle şekillenen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türkiye'ye inancın, milli vicdana sadakatin ifadesidir. Bu yüksek inanç ve sadakat, muazzam bir kudretten nasıl bir mücadele yöntemi çıkabileceğinin de eşi bulunmaz bir örneğini teşkil edecektir. Türkiye 24 Haziran'dan sonra rahat bir nefes alacaktır. Hainler sinecek, Türk düşmanları felç geçirecektir."

Kaynak: Anadolu Ajansı
banner1045
Yorumlar (0)
banner1052
banner1068
17
az bulutlu
banner1060
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13